Rietdekkersbedrijf B Batema

Algemene informatie

Een dak met alleen riet er op is niet genoeg, kwaliteit daar draait bij ons alles om.

Want het maken van een rieten dak vraagt voornamelijk veel tijd. Hoe beter het rietendak moet worden, hoe langzamer dit zal gaan.

Het willen maken van een echt goed rietendak en het leggen van veel vierkante meters met veel personeel zijn vaak tegengestelden. Sommige rietdekkersbedrijven willen hierin nog wel eens concessies doen bijv. door een lage vierkante meter prijs, wat waarschijnlijk lijd tot:

1. Slechte afwerking

2. Ook een “goud geel rietendak” dit zijn goed/slechte daken, in het begin alle beide

3. Vaak te weinig dikte bovenin, dit ziet de consument toch niet

4. Vaak onjuiste onder constructie bijv. latten laten zitten terwijl er een dampdichte laag moest worden aangebracht, wat de levensduur waarschijnlijk tot de helft niet zal halen 15 a 20 jaar. Veel onderhoud na de garantie.

5. Vaak afspraken niet nakomen wat betreft de aanvang van de werkzaamheden.

6. Vaak bij hevige regen doorwerken op een schroefdak (dit dak zal niet drogen maar rotten!).

In de praktijk is het goed waar te nemen dat bedrijven die een kwalitatief goed rietendak maken hier een redelijke prijs voor vragen van gemiddeld € 88,00 ex BTW per vierkante meter inclusief 1e klas materialen.

Want als u lang genoeg zoekt zult u een rietdekker vinden die voor minder dan € 60,00 inclusief 1e klas materialen!!!! U er een dak opknoopt en waarschijnlijk meer aan dit rietendak verdient dan een bedrijf met de hogere vierkante meter prijs.

Kwaliteit kost geld, omdat de levensduurverwachting van een rietendak echter rechtstreeks afhankelijk is van de kwaliteit van het riet en de kwaliteit van de rietdekker is de prijs die ervoor wordt betaald op termijn vaak vele malen goedkoper.

Globaal geldt: dat de vreugde van een lage prijs allang over zal zijn, terwijl de ergernis van slechte kwaliteit steeds maar voorduurt.

Hieronder een aantal tips om tot een goede keuze te komen om u als “rietendakleek” toch te verzekeren van een goed rietendak.

TIP 1: Vraag bij een offerteaanvraag een onafhankelijke rietendak opleverkeuring aan (€250,00) bij de Vakfederatie Rietdekkers. U krijgt dan een schriftelijk rapport van het dak.

TIP 2: Sluit een onderhoudscontract af, of maak duidelijke afspraken met uw Rietdekker, om het bijv. 1 keer peer jaar te inspecteren op eventueel nodig onderhoud.

TIP 3: Pas de juiste constructie toe ( i.v.m. Bouwfysica)

TIP 4: Betaal de laatste termijn pas al u het bij TIP 1 goedgekeurde rapport hebt

TIP 5: Betaal bij afkeuring de laatste termijn zo wie zo niet en laat de rietdekker dit rapport zien en geef hem opdracht om de punten die nog kunnen worden hersteld te herstellen.

Ook riet op uw dak?
Laat ons u terug bellen!
Vakfederatie Rietdekkers