Rietdekkersbedrijf B Batema

Rietdekker Dokkum

Dokkum’s mooiste rietendak wordt gelegd door de rietdekker van Dokkum en omstreken: Riettotaal

Woont u in Dokkum en bent u op zoek naar  een rietdekker die u aan een strak en kwalitatief rietdak kan helpen? Verder dan Damwoude, vlakbij Dokkum hoeft u niet te zoeken. De Rietdekker heeft ervaring met rietdaken, een team aan professionele medewerkers en heeft, ook niet onbelangrijk, het geven van realistisch advies wappert in een hoog vaandel. Een rietendak zorgt voor een gezellige en karakteristieke uitstraling, en is daardoor populair bij zowel oude huizen als bij nieuwbouwwoningen. Omdat het leggen van rietdaken terugvoert in de eeuwen voor nul, levert een rietdak een sfeervolle woning op.

De mogelijkheden van een rietendak bij Rietdekker Riettotaal nabij Dokkum

Een rietendak heeft een bijzondere oorsprong. Het karakteristieke en sfeerbepalende riet komt soms uit de Nederlandse rietpolders, maar vaker nog uit het buitenland. Wanneer het arriveert in uw woonplaats is het aan De Rietdekker de eer om uw dak in Dokkum te beleggen met riet. Dat gebeurt professioneel, met veel geduld en zeker niet met minder enthousiasme. Bovendien kunnen wij, ondanks dat ons vak ambachtelijk en eeuwenoud is, veel aandacht besteden aan de duurzaamheid van het dak. Een rietendak gaat vandaag de dag tot wel 40 jaar mee, en blijft al die tijd van goede kwaliteit, mits het goed is gelegd. Dat heeft alles met kunde en een goede constructie te maken. Daarnaast is er een ander kenmerk dat velen niet snel in verband zullen brengen met een rietendak: de brandveiligheid. Door onder andere te werken met een schroefconstructie, kunnen wij zorgen dat de brandveiligheid groot is. Andere constructies zijn het open rietendak, ook wel het traditionele rietendak, of het gesloten rietendak.

Vragen naar de mogelijkheden van een rietendak door De Rietdekker in Dokkum?

Heeft u nog vragen over wat De Rietdekker nabij Dokkum voor u kan betekenen? Weifel niet en kijk gauw eens rond op deze website. Ook wanneer u een belletje pleegt kunnen wij u  altijd advies geven. En uiteraard heten we u altijd welkom in ons pand in Damwoude! Tot ziens bij rietdekker Riettotaal in Damwoude, op enkele kilometers afstand van Dokkum!

 

Ook riet op uw dak?
Laat ons u terug bellen!
Vakfederatie Rietdekkers